11/04/2021 - FRAGMENTS (Teatre per adults)

Teatre de Petra Es Quarter. Carrer Sol, 5. Veure mapa 11/04/2021

18:00


"Fragments" és un text dramàtic construït amb petites parts d'un discurs narratiu: la memòria de la Guerra Civil a través dels relats d'unes dones ferides. És un projecte que recolza sobre certes formes pròpies de la tradició oral. El text és constituït per una successió de relats independents un de l'altre, units pel sentiment tràgic. Cada personatge monopolitza el discurs per contar uns succeïts dels quals fou protagonista.


Gabriel Janer va enregistrar aquestes veus entre 1973 i 1978. Eren les veus d'unes dones marcades pel dolor de la guerra. Feia quasi quaranta anys que havia acabat i persistien els records de les ferides. Havien suportat la misèria de conviure amb els vencedors, aquells que els havien assassinat els seus homes: el pare, el germà, el fill, el marit, l'amant... No gosaven parlar-ne, tenien por. Les històries que expliquen només podien contar-se en secret, a mitja veu, quasi en silenci. Aquell silenci de pedra que els varen imposar.


--------------

"Fragmentos" es un texto dramático construido con pequeñas partes de un discurso narrativo: la memoria de la Guerra Civil a través de los relatos de unas mujeres heridas. Es un proyecto que apoya sobre ciertas formas propias de la tradición oral. El texto es constituido por una sucesión de relatos independientes uno del otro, unidos por el sentimiento trágico. Cada personaje monopoliza el discurso para contar unos sucesos de los que fué protagonista.


Gabriel Janer grabó estas voces entre 1973 y 1978. Eran las voces de unas mujeres marcadas por el dolor de la guerra. Hacía casi cuarenta años que había terminado y persistían los recuerdos de las heridas. Habían soportado la miseria de convivir con los vencedores, aquellos que los habían asesinado a sus hombres: el padre, el hermano, el hijo, el marido, el amante... No osaban hablar, tenían miedo. Las historias que explican sólo podían contarse en secreto, a media voz, casi en silencio. Aquel silencio de piedra que les impusieron.


---------

COMPANYIA: L'ALICORN TEATRE

PREUS: 10 EUROS GENERAL i 5 EUROS MENORS DE 18 ANYS


COMPRA ENTRADES:

ticketib.com o App PetraSíguenos en Instagram

  • White Instagram Icon

Font, 1. 07520 Petra

Tel: (+34) 971 830000 

Fax: (+34) 971 830262

www.ajpetra.net

  • White Facebook Icon

© 2020 VisitPetraMallorca.com - Ajuntament de Petra - Todos los derechos reservados

logo blanc.png